Tweeduizendtwee, een bijzonder jaar. Een bijzonder jaar omdat onze kroonprins Willem-Alexander in het huwelijk trad met Maxima Zorreguieta. Daarom hadden we op de huwelijksdag van het paar op 02-02-2002 een bijzondere en tevens extra activiteit voor onze vereniging. Bij wijze van uitzondering was de gemeente Dalfsen bereid om onze vereniging financieel te ondersteunen bij de activiteiten. De Oranjevereniging heeft alle inwoners van Nieuwleusen uitgenodigd om een toast uit te brengen op het huwelijkspaar. Locatie van handeling: sporthal De Schakel. De Oranjevereniging organiseerde een mini Oranjefeest waarbij de kinderen een hoofdrol vertolkten. Alle basisschoolkinderen waren uitgenodigd om een tekening te maken over het huwelijk van Willem-Alexander & Maxima. In totaal zijn er zo’n 1000 tekening ingeleverd. Alle tekeningen zijn opgehangen in de sporthal en de mooiste tekeningen werden beloond met een leuke prijs. Na het uitbrengen van een toast op het kersverse echtpaar begon een heuse Oranjedisco. In totaal hebben zo’n 600 mensen de feestmiddag bezocht. Ter herinnering aan het huwelijk kregen alle kinderen in Nieuwleusen een herinneringsbeker van Willem-Alexander en Maxima uitgereikt.

Na dit voorproefje duurde het niet lang meer en de Koninginnedagactiviteiten op 30 april stonden alweer voor de deur. Ondanks dat het weer wel iets te wensen overliet waren toch nog veel inwoners van Nieuwleusen naar het gemeentehuis getogen om de aubade bij te wonen. Onder het luisterend oor van de wethouders Veldhuis en Ophoff werd er volop gezongen. Dit jaar voor het eerst dus een aubade zonder de aanwezigheid van de burgemeester. Aansluitend aan de aubade werd de optocht met versierde fietsen gehouden. Koninginnedag werd feestelijk afgesloten met een lampionnenoptocht voor de kleintjes.

Bij de O-feesten 2002 was burgemeester Elfers gelukkig wel aanwezig en mocht daarom de openingshandeling verrichten. Als openingshandeling liet hij het authentieke kanon van Bertus Huisman flink knallen. Aansluitend werd de kindermarkt gehouden. Het weer was goed waardoor er veel publiek en talloze kinderen met hun vaders en moeders aanwezig waren. Tijdens de kindermarkt kon men genieten van een gratis rondrit door Nieuwleusen met het treintje “Bello”. Een groot succes. Velen maakten gebruik van deze leuke attractie. Helaas ging de kermis van start zonder een zweefmolen. Echter na veel overleg is op de donderdag toch nog een zweefmolen naar Nieuwleusen gekomen. Voor de woensdagavond stond het spelprogramma “vlug naar molen” voor paarden op het programma. Het spelprogramma werd afgesloten met een rondje ringsteken voor het publiek. Vanaf 20.30 uur kon men in de feesttent genieten van Aalt Westerman en het Vollenhoofs Visserskoor met vele bekende zeemansliederen. Op donderdagmiddag was het de beurt aan de kleuters. Deze werden werderom uitstekend vermaakt door de eigen juffen. Vanaf 19.00 uur begon de playbackshow. Veel zangtalent en een groot aantal bezoekers. Wederom een maximale deelname.

De vrijdagmorgen en middag stond in het teken van de schooljeugd. In samenwerking met de NCSU en vele vrijwilligers werd wederom een spelprogramma op poten gezet. Ook dit jaar werd het groots aangepakt en waren er extra spellen voor de jeugd. Als extra attractie was diverse clowns op het feestterrein. Voor de vrijdagavond heeft de jeugdcommissie zeer veel reclame gemaakt. Dat deze reclame goed uitpakte bleek uit de grote publieke belangstelling voor de Band of Glory. Het bestuur is de jeugdcommissie zeer erkentelijk voor de goede PR. Ook het optreden van de Band of Glory was zeer succesvol en voor herhaling vatbaar.

Zaterdag vanaf 12.00 uur wederom de autorodeo. De publieke belangstelling was goed.

Als extra activiteit was er een helikopter naar Nieuwleusen gehaald voor rondvluchten boven Nieuwleusen. Ook hiervoor was weer veel belangstelling. Na afloop was er in de tent gezellige muziek. Helaas moesten enkelen de sfeer verpesten door in de tent op de aanwezige tafels te gaan buikschuiven. Dit ging gepaard met de nodige schade. Omdat ingrijpen van de ordedienst onvoldoende hielp en ongelukken te voorkomen is in overleg met de horeca besloten de tent een half uurtje eerder te sluiten. Een kleine smet op het o zo gezellig verlopen O-feest tot nu toe.

‘s Avond was er een optreden van Satisfy met als speciale gast George Baker. Een prima avond met een wat tegenvallend optreden van George Baker.
Tweeduizendtwee was wederom een geslaagd jaar voor de Oranjevereniging. Vele bezoekers bezochten de activiteiten van de Oranjevereniging. Tot slot spreek ik mijn dank uit voor het vele werk dat de bestuursleden en vele vrijwilligers hebben verzet om alle activiteiten in goede banen te leiden.

Nieuwleusen, juni 2003
De secretaris,

H.J. van der Woude.

Share |