Koninginnedag werd in 2007 in Nieuwleusen weer enthousiast gevierd. Vele vlaggen met oranjewimpel kleurden het straatbeeld. Bij de aubade voor het gemeentelijk servicepunt aan het Westeinde stonden veel kinderen, ouders en belangstellenden. De fietsen, skelters en bolderkarren voor de optocht kleurden het straatbeeld prachtig oranje. Onder de muzikale klanken van Crescendo Excelsior werd de optocht gelopen. Tijdens de lampionnenoptocht klonken de vrolijke muzikale klanken van de Broederband.

Na Koninginnedag kon het bestuur zich opmaken voor de laatste voorbereidingen op de O-feesten. Woensdagmiddag 29 augustus werd het confettikanon afgeschoten door wethouder Ton de Vries. De traditionele start van de O-feesten. Naast de gebruikelijke onderdelen op de openingsmiddag zoals de rondritten met treintje Bello en de kinderrommelmarkt, heeft het bestuur ’s avonds een nieuw programma neergezet. De avond begon om 18.00 uur met een bedrijvencontactavond voor alle ondernemers in de gemeente Dalfsen. Dit onderdeel werd georganiseerd door de gemeente Dalfsen. Op het buitenterrein was vanaf 18.00 uur een show met oude tractoren en motoren. Om 19.45 uur vertrok een bonte stoet zangers onder begeleiding van beide muziekverenigingen vanaf de sporthal naar de feesttent voor het nieuwe programma onderdeel “Nieuwleusen muzikaal”. Tijdens dit programma onderdeel werden de bezoekers getrakteerd op verschillende optredens van de Broederband, Crescendo Excelsior, Harmonicaclub Con Brio, de volksdansvereniging Nieuwleusen en mondorgelclub Advendo. Een lekker gevulde feesttent met in de pauze enkele optredens van de linedancers. Een geslaagd onderdeel dat voor herhaling vatbaar is.

Op donderdagmiddag werden de groepen 1 en 2 van het basisonderwijs vermaakt met een voorstelling door de eigen juffen. Wederom een groot succes. Zelfs de moeders aan de zijkant genoten volop. Na afloop was er voor iedereen een glaasje ranja en een zakje fruit.

’s Avonds was het wederom tijd voor de grote playbackshow. Doordat de vakanties kort op de O-feesten zaten en de scholen net weer waren begonnen, waren er minder deelnemers dan anders. Dit mocht de pret echter niet drukken want het duo Ekkel en Kleppie vulden het programma prima op tot sluitingstijd.

Vrijdagmorgen en middag stonden er weer zo’n 40 verschillende spelletjes klaar voor de schooljeugd. Dankzij de hulp van de vele vrijwilligers is ook dit spelonderdeel uitstekend verlopen.

De vrijdagavond van het Oranjefeest 2007 stond geheel in het teken van een Tribute to the Rocknight.
De avond begon al om 20.30 uur met de tribute aan U2. Een muzikaal eerbetoon aan de Ierse band U2 uitgevoerd door Crystal Dream. Een uitstekende performance.
Als 2e topband trad Queen op. De dubbelgroep QUEENMANIA bracht de Freddie Mercury Sound vol overgave. Als slotact stond Robbie Williams op het podium. “Good evening ladies and gentleman! My name is Robbie Williams, this is my band and we have come to entertain you!” En dat deden ze zeker.  Een vol programma en een volle feesttent. Een zeer geslaagde avond. Mede dankzij de voortreffelijke inzet van de jeugdcommissie!

Nergens leeft de autorodeo zoals in Nieuwleusen. Nieuwleusen is de bakermat van de autorodeo. Daar zijn we trots op en dat willen we graag zo houden. Dit jaar begonnen we op zaterdag 1 september met de 39e editie al om 11.00 om alle 127 deelnemers tegen elkaar te laten strijden. Het werd een prachtige wedstrijd vol spanning. Het was door de vele vrijwilligers weer uitstekend georganiseerd.

Op de zaterdagavond stond de Millennium Showband garant voor een gezellige avond vol muziek. De band wist uitstekend in te spelen op de gezellige sfeer in de feesttent.
Aan het einde van de avond moest het dak er af met een knallend optreden van Harm Wolters. Helaas had Harm nog een snabbel die avond waardoor hij zijn programma afraffelde. De tent was vol, het publiek was er klaar voor. Alleen Harm dacht alweer aan zijn volgende optreden. Toch mocht het de pret niet drukken.

Tweeduizendzeven was een geslaagd jaar voor de Oranjevereniging. Vele bezoekers bezochten de activiteiten van de Oranjevereniging. Graag bedank ik de vele vrijwilligers en collega bestuursleden voor het vele werk dat zij hebben verzet om alle activiteiten in goede banen te leiden.

Nieuwleusen, mei 2008
De secretaris,

H.J. van der Woude.

Share |