Een vrolijke Koninginnedag in 2008 met vele deelnemers aan de aubade en de optocht met versierde fietsen. De fietsen, skelters en bolderkarren voor de optocht kleurden het straatbeeld prachtig oranje. Onder de muzikale klanken van De Broederband werd de optocht gelopen. Aansluitend hebben we voor het eerst het grote plein aan de Grote Markt betrokken bij de Koninginnedagfestiviteiten. Op het podium stonden optredens van de countrylinedancers, de Broederband en werd door de minirettes de musical van de cats opgevoerd. Het plein biedt volop mogelijkheden voor allerlei activiteiten.

’s Middags ging een lang gekoesterde wens van het bestuur in vervulling. Na vele jaren van onderhandelen is het gelukt om een echte sulkyrace op het evenemententerrein te organiseren. 

 

Voor het eerst dit jaar geen lampionnenoptocht. Dit omdat de animo de laatste jaren steeds verder terugliep. Omdat de lampionnenoptocht toch een leuk element is voor de onze kleine inwoners hebben wij in overleg met de muziekverenigingen besloten de lampionenoptocht te verplaatsen naar 31 januari, de verjaardag van HM Koningin Beatrix. In 2009 zal dit de eerste keer worden.

 

Na Koninginnedag kon het bestuur zich opmaken voor de laatste voorbereidingen op de O-feesten. Woensdagmiddag 3 september werd met een luide knal van het confettikanon de Oranjefeesten geopend. De kersverse voorzitter Patrick Belderink mocht het nieuwe logo van de vereniging presenteren door het hijsen van de vlag. In zijn eerste toespraak werden de drie andere nieuwe bestuursleden Andre Schuurman, Rudie Holterman en Errit ten Kate aan het publiek voorgesteld en werden de oud bestuursleden nogmaals bedankt voor hun inzet voor de Oranjevereniging. 

 

Al voordat het officiële startschot had geklonken was de handel op de kinderrommelmarkt al begonnen. Ook dit jaar weer veel belangstelling voor de gratis rondritten met treintje Bello.

De avond begon om 18.00 uur met een show van oude tractoren en oldtimers. Het gehele voorterrein stond vol met de meest uiteenlopende modellen. Nadat alle deelnemers hun voertuigen hadden geshowd werd begonnen aan een rondrit door Nieuwleusen. Een prachtig gezicht om al deze oldtimer achter elkaar aan te zien rijden. Om 19.45 uur vertrok de muziekvereniging vanaf de sporthal naar de feesttent voor het programma onderdeel “Nieuwleusen muzikaal”. Tijdens dit programma onderdeel werden de bezoekers getrakteerd op verschillende optredens van diverse lokale muziekverenigingen. Ook Aalt Westerman was natuurlijk van de partij en zorgde voor een uitstekende stemming.

 

Op donderdagmiddag werden de groepen 1 en 2 van het basisonderwijs vermaakt met een voorstelling door de eigen juffen. Wederom een groot succes. Zelfs de moeders aan de zijkant genoten volop. Na afloop was er voor iedereen een glaasje ranja en een zakje fruit.

 

’s Avonds was het wederom tijd voor de playbackshow. Een recordaantal deelnemers stond te popelen om mee te mogen doen. Er werd in drie verschillende leeftijdscategorieën gestreden om de titel beste playbacker van het Oranjefeest. Een oergezellige avond met prima optredens.

 

Vrijdagmorgen en middag stonden er weer zo’n 40 verschillende spelletjes klaar voor de schooljeugd. Dankzij de hulp van de vele vrijwilligers is ook dit spelonderdeel uitstekend verlopen.

 

De vrijdagavond van het Oranjefeest 2008 werd gevuld door de lokale band Malefiz en Crystal Dream.

Crystal Dream de band die het jaar daarvoor op het podium stond als coverband van U2. Twee uitstekende optreden met een prima publiek.

 

Nergens leeft de autorodeo zoals in Nieuwleusen. Dit jaar alweer de 40 editie van dit sensationele spektakel. Het bestuur heeft daarom besloten om alle 140 inschrijvers mee te laten doen.

Het werd een prachtige wedstrijd vol spanning. Het was door de vele vrijwilligers weer uitstekend georganiseerd.

 

Op de zaterdagavond stond Alpha en Stef Ekkel garant voor een gezellige avond vol muziek. Alpha en Stef Ekkel wisten uitstekend in te spelen op de gezellige sfeer in de feesttent.

 

Tweeduizendacht was een geslaagd jaar voor de Oranjevereniging. Vele bezoekers bezochten de activiteiten van de Oranjevereniging. Graag bedank ik de vele vrijwilligers en collega bestuursleden voor het vele werk dat zij hebben verzet om alle activiteiten in goede banen te leiden.

 

Nieuwleusen, juni 2009

De secretaris,

 

 

H.J. van der Woude.

Share |