Jaarverslag 2012 Oranjevereniging Nieuwleusen e.o.

Beste leden,

Al vroeg in het jaar startten de activiteiten van de Oranjeverening. De eerste activiteit was ter ere van de verjaardag van HM Koningin Beatrix op 30 januari. De Lampionnenoptocht werd op zaterdag 28 januari gehouden. Een vrolijke en leuke optocht met een grote opkomst. Dit jaar voor het eerst door de Westerbouwlanden.

Koninginnedag werd gestart met ontbijt voor de inwoners van Nieuwleusen gevolgd door de aubade met aansluitend de traditionele optocht met versierde fietsen. De fietsen, skelters en pony’s voor de optocht kleurden het straatbeeld prachtig oranje.

‘s Middags stond het inmiddels steeds bekender wordende Oranje Pop in het Pathebos op het programma. Een vrolijke en gezellige boel. Op het podium wisselden diverse bands elkaar af. En voor de kinderen waren en diverse springkussens en een pannakooi. Mede door het mooie weer was het een zeer geslaagde dag. Vanuit het dorp horen we vele positieve reacties als ‘ga zo door’ of ‘jullie zijn goed bezig’.

Na Koninginnedag is achter de schermen vol enthousiasme verder gewerkt aan de Oranjefeesten 2012. Het was alweer de 76ste keer dat het Oranjefeest werd georganiseerd. Dit jaar was er extra veel werk omdat het feest voor de eerste keer op het nieuwe evenemententerrein werd gevierd. Diverse metingen zijn verricht en vele tekeningen zijn er gemaakt. Het was tijdens de feestweek afzien en bikkelen voor de bestuursleden. Slapen kwam even niet in het woordenboek voor.

Al voordat het officiële startschot had geklonken was de handel op de kinderrommelmarkt al begonnen. Ook dit jaar weer veel belangstelling voor de gratis rondritten met treintje Bello.

De avond begon om 18.00 uur met een show van oude tractoren en oldtimers. Een groot gedeelte van het terrein stond vol met de meest uiteenlopende modellen. Nadat alle deelnemers hun voertuigen hadden geshowd werd begonnen aan een rondrit door Nieuwleusen. Een prachtig gezicht om al deze oldtimer achter elkaar aan te zien rijden. Na de rondrit was het genieten geblazen in de verwarmde tent met cabaretgroep Wilfried Finkers en Thijs Kemperink.

Op donderdagmiddag werden de groepen 1 en 2 van het basisonderwijs vermaakt met een voorstelling door de eigen juffen. Wederom een groot succes. Zelfs de moeders aan de zijkant genoten volop. Na afloop was er voor iedereen een glaasje ranja en een zakje fruit.

’s Avonds was het weer tijd voor de playbackshow. Zoals altijd een oergezellige avond met prima optredens.

Vrijdagmorgen en middag stonden er weer zo’n 40 verschillende spelletjes klaar voor de schooljeugd. Dankzij de hulp van de vele vrijwilligers is ook dit spelonderdeel uitstekend verlopen.

De vrijdagavond van het Oranjefeest 2012 werd gevuld door De Corona’s. Een top 40 band die over heel de wereld speelt. Een uitstekend optreden met een goed gevulde zaal.

Nergens leeft de autorodeo zoals in Nieuwleusen. Met 143 rijders een waar spektakel voor het massale publiek. Het werd een prachtige wedstrijd vol spanning. Het was door de vele vrijwilligers weer uitstekend georganiseerd.

Op de zaterdagavond stond Papa di Grazzi garant voor een gezellige avond vol muziek. Papa di Grazzi wist uitstekend in te spelen op de gezellige sfeer in de feesttent.

2012 was een geslaagd jaar voor de Oranjevereniging. Vele bezoekers bezochten de activiteiten van de Oranjevereniging. Graag bedank ik de vele vrijwilligers en collega bestuursleden voor het vele werk dat zij hebben verzet om alle activiteiten in goede banen te leiden.

Kortom een succesvol jaar voor de Oranjevereniging Nieuwleusen!

Nieuwleusen, juni 2012

De secretaris,

 

B.C. van den Bosch.

Share |